Üzenet a 10 évvel ezelőtti énemnek
2022. január 06. írta: Egy habituális vetélő naplója

Üzenet a 10 évvel ezelőtti énemnek

Erősebb vagy mint bármikor is hitted volna, kár, hogy ezt még nem tudod...

img_5493.jpgSokat gondolkodom azon, hogy ha lehetne időutazásra menni én hova mennék és mit csinálnék?Vannak olyan kérdések is, hogy ha meghívhatnál magadhoz a múltból valakit ki lenne az? Mindig ugyanoda jutok akárhogy próbálom a kérdésre a válasz megadni, hogy magamra lennék kíváncsi a múltból. Magammal szeretnék beszélni!

 

Nem a jövőbe akarok menni, nem akarom a jövőt látni, mert az olyan mintha egy izgalmas könyvnek a közepe helyett a végét olvasnám el, minden fejleményt és történeti szálat leleplezve. Úgy már semmi nem lenne ugyanaz. A múltat már megváltoztatni nem lehet, de mégis olyan jó lenne. Azt mindig is tudtam, hogy a veszteségek, traumák megváltoztatják az embert. Én is megváltoztam, nem csak a vetélések változtattak meg nyilván, az évek alatt sokat tapasztaltam, bölcsebb lettem és kitartóbb.Előjött belőlem valami anyai ösztön, amivel védeni szeretném azt, akit szeretek. Ezért is hívnám a 10 évvel ezelőtti önmagam egy beszélgetésre.

Először is, elmondanám, hogy a fekete szín valóban öregít és nem áll jól ez a sötét barna haj - amikor mindig is szőke akartál lenni- ezzel kezdeném a monológot megszeppent énemnek. Tudom, hogy feketében mennék a találkozóra, mert akkoriban nem léteztek színek számomra csak a fekete. Nem voltam még 30 éves sem, de feketében jártam mivel testképzavarom volt és gondoltam az majd karcsúsít.Másrészt jó lenne, ha komolyan vennéd, hogy nem tudsz fogyni! Éveket pazaroltál el arra, hogy hagytad, hogy a tested átvegye a lelked felett az irányítást. Már nem csinálhatod vissza, hogy bulimiás voltál, nem csinálhatod vissza, hogy nem reggeliztél és nem ettél rendszeresen mert akkor majd karcsú maradsz. De most, ma még dönthetnék is arról, hogy mennyire rombolod tovább magad. Ha így marad minden csak romlani fog, inzulin rezisztens leszel, amit már gyógyszerrel kell kezelni. A sok koleszterin miatt epeköved lesz, amiről most még nem is tudsz, a petefészkeid tele lesznek cisztával, amit nem gyógyít az sem, ha minden gyerekvállalásra adott kérdésre azt mondod “nem akarok férjhez menni, nem akarok gyereket” ez a világ legnagyobb hülyesége, de most még nem látod!

Egy napon minden vágyad az lesz, hogy anya legyél és már a legnagyobb fájdalmad lesz, hogy nem lehet gyereked, de nem úgy ahogy akkor gondoltad. Most még azt hiszed, a gyermekvállalás döntés kérdése és ha Te most nem akarsz akkor Te döntöttél. Drága énem a múltban, hát ez a baj, nem döntesz és nem Te irányítasz! A kudarcok elől egy kisimult EKG kapcsolatba menekültél, ahol mindenhogy jó voltál, úgyis szerettek, ha Te nem akarsz házasságot és gyereket. Ha fekete leplek alatt rejtőztél, ha elhíztál, zsíros volt a hajad és a bőröd. De az nem Te vagy! Azt gondolod magadról, neked ez jutott, nem vagy szerelmes, de legalább van veled valaki, aki szeret. Igaz magányos vagy mellette, nem jár veled sehova, de legalább mehetsz akár külföldre is a barátaiddal. Igaz nem a pároddal, hiszen ő egy otthonülő típus. Te pedig szépen lassan átadod magad ennek a mentalitásnak miközben az évek telnek. Egyre jobban érzed majd, hogy megfulladsz de akkor sem lépsz.

Az aranykalitkád ajtaja egy ideje nyitva áll, de nem repülsz el, 14 évig maradsz önszántadból benne valamiben amiben nem volt jó.Hagyod, hogy az élet próbáljon rugdosni téged és nem veszed észre, hogy azért aláznak, bántanak vagy használnak ki, mert hagyod magad. Mert túl jó szíved van, ami nem baj, de nem ismered a nem szót. Tudom, most elsírod magad- mert nem szereted, ha igazságtalanul bántanak! Pedig abból tanulsz, meg kell emberelned magad mert később ez egyre rosszabb lesz. Azt hiszed most még, olyan gyenge vagy, hogy nem bírsz elviselni semmi. Ezt is nézik ki belőled, még a szüleid is titkolóznak előtted, hogy kíméljenek. Még nagymamád temetésére sem tudtál elmenni olyan szinten összeomlottál. Csak a legjobb barátod volt a támaszod, aki mindig melletted állt és próbált útbaigazítani, bátorítani, hogy amit csinálsz nem jó! Nem jó, hogy délig alszol minden nap, elalszod az életed. Hányszor vesztetek ezen össze. Pedig, ha tudnád…

De elárulok Neked egy nagy titkot a jövőből, elveszíted a legjobb barátodat, egyik pillanatról a másikra nézel szembe a halálával és az által hagyott űrrel. Ekkor döbbensz rá először milyen erős vagy, hogy képes leszel méltósággal viselni a gyászt és őrizni emlékét. Senki nem hitte azelőtt, hogy Te erre képes vagy! De képes leszel és ezzel a tragikus veszteséggel kezdődik életed új szakasza, személyiséged változása. Egy tavaszi napon kirepülsz az aranykalitkából az igazi nagybetűs életbe. Miután szembenézel legjobb barátod halálával és az általa okozott űrrel végre belátod mi a különbség a társas magány és a szerelem között. A szerelem új emberré tesz és erőt ad neked.Kivirulsz mint a színes madarak és feltámadsz, mint a főnix madár. Boldog leszel és igazán szerelmes egy olyan férfiba, aki a társad lesz jóban rosszban. Aki által színekben jársz, elfelejted a feketét, a világot is színesben látod. Akivel bejárod a világot és minden egyes nap egy kaland és ajándék. Önként és dalolva mész az oltárhoz, életed legszebb és legboldogabb napján. Csodálatosan érzed majd magad, rendszeresen sportolsz majd, eredményeid minden téren javulnak. Megélt nőiességednek és boldogságodnak köszönhetően a cisztáid eltűnnek. A nem akarok gyerek helyett- azt várod mikor leszel anyává. El sem hiszed amikor fél évvel esküvőtök után először pozitív lesz a teszt, bár azt sem hinnéd el, de álmaid országában leszel terhes először, ahol nászúton jártok. Oh igen, milyen boldogság ez ugye? 

Akkor most gondolj bele azzal az érzéssel és tudással, amivel most rendelkezel, elveszítitek az első gyermeketeket alig azután, hogy hallottátok a szívpulzálását. Vetélés, ismered a szót, de nem tudod mi az. Pedig át fogod élni, két év alatt ötször. Két év alatt ötször fogsz a férjeddel a mennyországból a pokolba zuhanni, ötször látsz pozitív terhességi tesztet és ötször éled meg, hogy elvetélsz.Hogy leszel erre képes? Mert megtanulod, hogy nem irányíthatod az életed, hogy csak az nyerhet, aki nem adja fel. Csak akkor sikerülhet, ha előre nézel és nem hátrálsz meg soha. Fájni fog, nagyon! Megszakad a szíved és tested is, de végig csinálod. Ekkor jössz rá milyen erős vagy, előtör belőled az anyatigris aki megtanul küzdeni magáért és a családjáért. A férjed melletted áll mindenben és támogat, ő lesz a legnagyobb rajongód és támogatód. Ő fog mentorálni abban, hogy hogyan állj ki magadért. Rájössz, hogy ha nemet mondasz nem veszítesz semmit, csak egyszerűbbé válik az életed. Elveszítesz boldogságod által sok hamis barátot, szerzel haragosokat, irigyeket. Sok emberben csalódni fogsz. Lesznek napok amikor nagyon szomorú leszel és fájni fog a veszteségek súlya. Ideges leszel a mikor lesz már baba kérdésekre- az eladott celeb terhességekre. Lesznek rossz és jó napjaid. De egyet ne feledj, amit én már tudok, erősebb vagy mint hiszed! Csak légy elszánt és keresd meg a hajtóerődet, ami tovább visz. Ne ragadj bele egy olyan kapcsolatban, amiben nem fejlődsz, hanem vegetálsz bármennyire szeretve vagy. És szokjál le a cigiről még most! A jövőben már nem dohányzol évek óta és igazán szereted, hogy meg tudtad csinálni. Legyen több önbizalmad, most még motyogsz angolul miközben már ekkor is jól beszélsz csak nincs önbizalmad. Anyukám! Felsőfok közelében jársz pedig semmi más nem történt, csak elkezdtél hinni magadban. Persze a jövőben is számtalan problémád lesz, hiányos lesz még az önbizalmad sokszor nem hiszel magadban. De egy valamire már akkor is rájössz, jobban kellett volna szeretni önmagad a múltban. 

Ezért jöttem most, hogy ezt elmondjam neked, hogy megöleljelek, hogy lásd milyen erős vagy. Mennyi mindent megéltél és nem törtél meg, csak erősebb lettél.Soha ne add fel- és tanulj meg nemet mondani! Ez az én útmutatásom a jövőből önmagamnak.

Mindenkinek kívánom, hogy vendégelje meg múltbéli önmagát egy képzeletbeli beszélgetésre sokat lehet tanulni belőle…

A bejegyzés trackback címe:

https://habitualisveteles.blog.hu/api/trackback/id/tr5016805378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása